Luovan Valokuvauksen Keskus

Puh/fax: (014) 2664389 | e-mail: info@ccp.fi

Aukioloajat: ti-su klo 11-18, vapaa sisäänpääsy

Tiedote, vapaa julkaistavaksi

Tila - Ihminen

Keskisuomalaisen valokuvataiteen 7. aluenäyttely

Galleria Harmonia 19.1.-12.2.2006

Luovan valokuvauksen keskus järjestää joka toinen vuosi katsauksen Keski-Suomen alueen valokuvaukseen. Nyt aluenäyttely järjestetään seitsemättä kertaa, ja se on esillä Galleria Harmoniassa.Töitä näyttelyssä nähdään seuraavilta tekijöiltä:

Auerniitty Mikko, Coelho Jacques, Coleman Donagh, Holma Maija, Hyvärinen Jarmo, Kapa, Keskinen Ilkka, Keskinen Salla, Koponen Jarmo, Lipponen Kaisa, Mutikainen Piippa, Pajari Aino-Kaarina, Pylkkö Tommi, Rosti Hanna, Räsänen Jorma, Snellman Rune, Sormunen Pilvi, Sundgren Aarno, Suomalainen Kira, Varesvuo Esko, Vuoriainen Timo.

Tila-ihminen -teeman näyttelylle ideoi näyttelyn jurynä toiminut valokuvataiteilija Markus Henttonen. Henttonen on itse kuvannut ihmisen ja ympäristön välistä vuorovaikutusta kaupunki- ja rantaympäristössä. Ihmisen ja tilan välistä suhdetta pohditaan aluenäyttelyssä monella tasolla. Osa kuvista on ns.suoraa, konstailematonta nykyvalokuvaa, osassa tilaa käsitellään henkilökohtaisten muistojen, jopa pelkojen kautta. Tekotapoja on monia, näyttelyssä nähdään väri- ja mustavalkoista kuvaa ja dvd-installaatioteoksia. Nykytekniikkaa on käytetty hyväksi, esillä on myös huokoiselle paperille tulostettuja mustetulosteita.

Henttonen kiittelee keskisuomalaisten kuvaajien aktiivisuutta. Näyttelyä varten 48 keskisuomalaista tekijää tarjosi yhteensä yli kaksisataa teosta. Lopulliseen näyttelyyn valikoitui tarjotusta töistä vajaa neljäsosa. Kokonaisuus on esillä Galleria Harmoniassa 12.2. saakka.

Näyttelyyn hyväksytyt työt on noudettavissa galleriasta heti näyttelyn loputtua, muut työt on haettava jo näyttelyn aikana.

Lisätietoja: sihteeri Nina Willman, nianwill@cc.jyu.fi, 014 615 730 (Luovan valokuvauksen keskus)