Luovan Valokuvauksen Keskus

Puh/fax: (014) 2664389 | e-mail: info@ccp.fi

Aukioloajat: ti-su klo 11-18, vapaa sisäänpääsy

Tiedote, vapaa julkaistavaksi

Elina Relander: PERHONEN SISÄLLÄNI

3.12.- 10.1.2010

Dokumentaarinen valokuvanäyttelyni PERHONEN SISÄLLÄNI on katsaus suomalaisten transsukupuolisten miesten elämään. Kuvissani esiintyy transseksuaali- ja transvestiittimiehiä, joiden elämää, arkea sekä pukeutumista olen seurannut vuodesta 2007 lähtien. Kuvillani pyrin avaaman oven tähän monelle vieraaseen ja arkaan aiheeseen, samalla esitellen aiheen takana olevat henkilöt.

Kuvani esittelee aiheen puhuttelevasti ja samalla hyvin avoimesti. Tämän takia kuviani voi katsoa vapaasti ilman että katsojalle tulee tirkistelijän oloa. Työni ei pyri antamaan valmiita vastauksia tai yhtä näkökulmaa aiheeseen, vaan sen saa tehdä jokainen katsoja itse. Kuvissa malleista huokuu halu olla kaunis ja hyväksytty, myös samalla voi nähdä myös aiheen yllä leijuvan surumielisyyden. Tarve saada olla omaitsensä, kokonainen ihminen, näkyy kuvissa ja tekee näyttelystä koskettavan.

Ote Christinen viestistä: Naiseuden tunne on aina ollut minussa läsnä, en edes muista koska heräsin tunteeseen, että olen tyttö ja haluan pukeutua sen mukaisesti. Sosiaalisista syistä sekä olosuhteiden pakosta minun oli otettava miehen rooli, vaikka se tuntuikin väärältä. Vuosien varrella on minulle yhä enemmän vahvistunut käsitys siitä, etten olekaan transvestiitti, vaan nainen väärässä kehossa. Olen nyt elänyt naisena kolme vuotta ja nämä vuodet ovat olleet monessa suhteessa elämäni parhaimmat. Suhteeni perheeseen on säilynyt ja saan vihdoinkin elää elämääni sellaisena kuin se minulle on tarkoitettu. Christine

PERHONEN SISÄLLÄNI on ollut osa lopputyötäni Turun Taideakatemiaan, tämän jälkeen olen jatkanut työtä itsenäisesti omana projektina. PERHONEN SISÄLLÄNI Näyttely on ollut tähän mennessä esillä mm. 1. Singarore International Photography Festivaaleilla, Turun valokuvakeskus Perissä, Kaakkois-Suomen valokuvakeskuksessa Lappeenrannassa sekä pohjoisessa valokuvakseskuksessa Oulussa. Työtä tukee Suomen kulttuurirahasto.