Luovan Valokuvauksen Keskus

Puh/fax: (014) 2664389 | e-mail: info@ccp.fi

Aukioloajat: ti-su klo 11-18, vapaa sisäänpääsy

Tiedote, vapaa julkaistavaksi

Kaksois klik

SARI POIJäRVI & ULLA REPO

Galleria Harmonia 11.3. 11.4.2010

Kaksi kuvantekijää, kymmenen yhteistä kuvaa. Eri näkökulmat, sama aihe. Pohjoinen, Etelä. Ihminen siirtyy kumpaankin maisemaan, kuvat liukuvat väripalkkien alitse ja yli, aalto jatkaa liikettään. Sari Poijärven kuvien meri on Atlantti ja Itämeri, Ulla Revon kuvissa Beirutin pojat uivat Välimeressä.

Sari Poijärvi

Meri on kaunis. Kaikkine säineen se edustaa minulle jotakin ikuisuusarvoista ja pysyvää kauneutta. Olen kuvannut merta kaikkialla missä olen liikkunut. Meri on aina ollut läsnä elämässäni, alkaen lapsuuden retkistä Suomenlinnaan ja Seurasaareen. Aikuisena taas sekä lomapurjehduksen että kilpapurjehduksen kautta meri on tullut aivan toisella tapaa lähelle myös tutummaksi. Tein vuosina 2006-08 Itämeren saastumista käsittelevän projektin. Näkökulman vaihtaminen kriittisestä kommentoinnista kauneuden kartoitukseen tuntuu nyt hyvältä. Valokuvani on kuvattu viime vuosina.

Sari Poijärvi

Ulla Repo

Asuin 2005-07 Beirutissa Libanonissa ja palaan sinne edelleenkin säännöllisin väliajoin kuvaamaan. Valokuvani ovat sarjasta Boy Pond (2008-09). Maisema kuvissani on kapea kivikkoinen rantakaistale rakennusbuumissa elävän kaupungin ja meren välissä. Tämä tila on kuumuutta pakenevien ihmisten, uskonnollisista syistä vain miesten ja poikien haltuun ottamaa jättömaata, jota henkilöni kuitenkin käyttävät, ja jonka he täyttävät omistajan luontevin ottein. Beirut on läpikaupallinen kaupunki, jossa jokaiselle neliösentille on hintansa. Epävakaat olot, ei niinkään kaupunkisuunnittelu on jättänyt vielä aitaamattomia, hinnoittelemattomia alueita Välimeren kylpijöille.

www.ullarepo.com