Luovan Valokuvauksen Keskus

Puh/fax: (014) 2664389 | e-mail: info@ccp.fi

Aukioloajat: ti-su klo 11-18, vapaa sisäänpääsy

Tiedote, vapaa julkaistavaksi

Näyttely

Markus Henttonen: Night Time Stories

10.2.-6.3.

Rooftop Party, sarjasta Night Time Stories

Markus Henttosen Night Time Stories on sarja kuvallisia tarinoita suurkaupungista ja sen ihmisistä. Yöllinen kaupunki esittäytyy kuvissa jännittävänä, rosoisena jopa synkkänä. Kuvissa näkyy ihmisten turhautuminen, juurettomuus ja yksinäisyys. Suurkaupungissa tarjolla ovat kaikki mahdollisuudet, mutta on myös olemassa riski kaiken ulkopuolelle jäämiseen.

Henttosen kuvat ovat vahvoja pysäytyksiä todellisuudesta tai fiktiivisiä tarinoita elämästä. Kuvien elokuvamainen estetiikka ja tarinallinen lähestymistapa haastavat katsojan pysähtymään ja miettimään mitä on tapahtunut hetki ennen tai jälkeen kuvan ottamisen. Yksittäinen kuva toimii siten eräänlaisena kuvallisena novellina, jossa todellisuuden rajat hämärtyvät.

Night Time Stories jatkaa luontevasti valokuvaajan tähän mennessä tekemiä sarjoja. Henttonen on valokuvaurallaan tutkinut ihmisen ja erilaisten urbaanien ympäristöjen välistä suhdetta kansoitetuilla uimarannoilla, metrossa, autioissa turistikaupungeissa ja erilaisissa julkisissa kaupunkitiloissa.

Night Time Stories on palkittu Venäjällä, Kaliningradin kansainvälisessä valokuvabiennaalissa 2009. Sarja on myös ehdolla Fotofinlandia finaaliin 2011. Jyväskylän näyttelyn jälkeen Night Time Stories on esillä Lodzin kansainvälisillä valokuvafestivaaleilla Puolassa, Galleria Uusitalossa Helsingissä sekä Galeria Vanessa-Quangissa Pariisissa. Henttosen Lonely But Not Alone-kirjan julkaisu on myös kaavailtu syyskuulle 2011.

Night Time Stories-näyttelyä ovat tukeneet Valtion valokuvataidetoimikunta sekä Suomen Kulttuurirahaston Päijät-Hämeen rahasto.