Luovan Valokuvauksen Keskus

Puh/fax: (014) 2664389 | e-mail: info@ccp.fi

Aukioloajat: ti-su klo 11-18, vapaa sisäänpääsy

Tiedote, vapaa julkaistavaksi

Keski-Suomen valokuvataiteen 8. aluenäyttely

14.2.–9.3.2008

Luovan valokuvauksen keskus järjestää joka toinen vuosi keskisuomalaisen valokuvataiteen aluenäyttelyn. Näyttely on järjestyksessään kahdeksas katsaus Keski-Suomen alueen valokuvaukseen ja valokuvataiteeseen. Näyttelyn jyrytys oli avoin kaikille Keski-Suomen alueella toimiville valokuvaajille ja taiteilijoille ja se sai suuren suosion: 48 kuvaajaa jätti jyrytykseen yli 150 teosta, joista useat koostuivat useista kuvista.

Tänä vuonna näyttelyn jurytti Hämeenlinnassa vaikuttava valokuvataiteilija Marjukka Vainio. Yleisnäkemyksenään Vainio totesi, että Jyväskylän seudun valokuvataide on aina ollut monipuolista ja omaleimaista, selvästi valtakunnan vallitsevista trendeistä erottuvaa.

Vainio rakensi näyttelykokonaisuuden kahden eri teeman ympärille - ympäristön ja erilaisten suhteiden. Vainio itse kuvasi teemoja seuraavasti: ”Ympäristöosuudessa on kuvia luonnosta ja maisemasta sekä ihmisen omalla toiminnallaan muokkaamasta ympäristöstä. Katsoja voi tarkastella eri kuvaajien töiden kautta hahmottuvaa maailmaa ja verrata niiden antamaa kuvaa omaan elinpiiriinsä. Monissa kuvissa on myös kriittisiä sävyjä, jotka vielä korostuvat eri kuvaajien töiden ollessa esillä samassa tilassa. Toisena teemana ovat suhteet ja tämän kokonaisuuden kuvissa käsitellään suhdetta omaan itseen, omaan ruumiiseen, toiseen sukupuoleen sekä suhdetta toisiin tai toiseen ihmiseen.”

Kuvatessaan juryttämäänsä näyttelyä Vainio siteerasi Tomi Kontion uutta, julkaisematonta runoa: "Tiedät että maailma liikkuu, avaruus liikkuu ja ihminen liikkuu ihmistä kohti..."

Näyttelyssä on mukana 36 valokuvaajalta tai työryhmältä yhteensä 74 teosta. Kokonaisuudessa on teoksia seuraavilta valokuvaajilta: Hannu-Pekka Auraneva, työryhmä Auerniitty & Heinonen, Jacques Coelho, Atte Erkkilä, Veikko Havimo, Erkki Hakonen, Ismo Hannula, Mikko Hietaharju, Päivi Hintsanen, Maija Holma, Tanja Huuskonen, Jarmo Hyvärinen, Jussi Jäppinen, Kapa, Helena Kujala, Johanna Manninen, Jyrki Markkanen, Juha Moilanen, Timea Mucsi, Tiina Osara, työryhmä Riina Palmqvist & Tiitus Petäjäniemi, Matleena Pekkala, Tommi Pylkkö, Arto Revonkorpi, Minja Revonkorpi, Jorma Räsänen, Satu Sihvo, Rune Snellman, Ville Suhonen, Aarno Sundgren, Pekka Suomäki, Raili Takolander, Mauri Turunen, Merja Vaara, Jaakko Valo, Timo Vuoriainen